Yogahuset

Yogahuset

Yogahuset startade 2004 och undervisar i kundaliniyoga, den största yogaformen i Sverige. Kundaliniyoga finns i hela världen och håller en god kvalitetsnivå i och med sin internationella certifiering, se KRI i länkar.

Företaget har drivit yogakurser samt lärarutbildningar i Huddinge söder om Stockholm. Drygt 80 personer har hittills utbildats till kundaliniyogalärare genom Yogahuset. Profilen för utbildningen, att erbjuda ett hälsoperspektiv, gör att utbildningen når många som arbetar i vården.

Yogahuset gör:

  • yogalärarutbildning, nivå 1 av KRI-certifierad utbildning, i Stockholm samt i Oslo
  • yogalärarutbildning, nivå 2, i samarbete med www.yogainstitutet.nu
  • internationellt samarbete med flera lärarutbildningar, se www.kundaliniyogainternational.com
  • gravidutbildning för barnmorskor/vårdpersonal, yogalärare
  • öppna yogakurser, retreat, resor samt endags-evenemang

(en del av kurserna i Huddinge har flyttats till det nya yogacentret:  www.huddingeshjarta.se )


Charlotte Åström

Yogahuset drivs av Charlotte Åström. Charlotte är kundaliniyogalärare, nivå 1 och 2 samt KRI teacher trainer. Hon började med yogan 1998 och har undervisat sedan 2002. Specialområden är yoga för kvinnor i alla åldrar, gravidyoga, senioryoga samt hälsomat.

Gravidyoga: utbildad i London ”Conscious Pregnancy”, samt för Gurujagat Kaur Frankrike ”Yoga Doula training”, hållit kurser sedan 2004 samt utbildningar för yogalärare.

Hon började med att vara civilingenjör och jobba med storskalig energiförsörjning samt trafikplanering. Numera föredrar hon att arbeta med stöd till människors utveckling och tycker det är fantastiskt att se det växande som sker med yogan som hjälp.

Mat och trädgård, att odla egna grönsaker, är fritidsintresse. Hon bor på landet, har make och två döttrar.

Charlotte är en varm och engagerad lärare som gör det roligt att träna yoga.


Charlottes lärare–

Sada Sat Kaur är en amerikansk Yogi och Master Teacher i Kundalini Yoga, Mantra och Naad. Hon började med Kundalini Yoga 1970 och har studerat direkt för Yogi Bhajan sedan 1971. Sada Sat Kaur har en Universitetsexamen i musik och konst från NYU.

Hon bidrar med sin djupa kunskap, förutom yoga och meditation, mycket om mantra och Naad (the Yoga of Sound). Hennes specialområde är språket Gurumukhi som innehåller många av kundaliniyogans mantran. Hon spelar harmonium, tar med musik och sång till sin undervisning och är internationellt känd för sina Mantra CDs och konserter. Sada Sat Kaur undervisar inspirerande, med glädje och värme, samt fyller på med musik och historier från sitt liv som yogi.

Sada Sat Kaur bor och undervisar i Italien och runt om i världen. På en vacker bergssida i Umbrien ligger Yoga Borgo där de skapat ett ashram retreat, ett 3HO-yogacenter. Hon är KRI Lead Trainer för alla nivåer inom Kundalini Yoga samt en facilitator för Vit Tantrisk Yoga – en speciell heldagsmeditation.

Sada Sat Singh var en amerikansk yogi  boende i Italien med sin fru Sada Sat Kaur på en vacker retreatgård, Yoga Borgo. Han var en Master teacher i Kundaliniyoga, Tantrisk numerologi och andningsteknik. Han studerade direkt under Yogi Bhajan sedan 1970.

Han hade en universitetsexamen i Näringslära och Hälsovetenskap samt kunde yogans hela örtanvändning (ayurvedisk lära). Han använde både västerländsk vetenskap, yoga och Ayur Vedans visdom för att hjälpa människor till optimal hälsa.

Han var med i Kundaliniyoga Europas styrelse och ledde den stora yogafestivalen i Frankrike många år. Som KRI-lärare och mentor för alla nivåer av Kundalini Yoga var hans mission att utbilda nästa generation lärare.

Sada Sat Singhs undervisning var fylld av visdom, godhet, humor – av honom fick vi höra historierna om de första 40 åren av Kundaliniyogans framväxt i västvärlden, han var med! I november 2017 avled han.