Yogahuset

Yogahuset

Yogahuset startade 2004 och undervisar i kundaliniyoga, den största yogaformen i Sverige. Kundaliniyoga finns i hela världen och håller en god kvalitetsnivå i och med sin internationella certifiering.

Företaget har drivit yogakurser samt lärarutbildningar i Stockholm, Örebro och Oslo.

Yogahuset gör:

  • Öppna yogakurser i Järna
  • Yogaretreat i Sverige
  • Yogaretreat i Italien, Toscana
  • föreläsningar och kurser på uppdragsbasis

Läs här om yogaformen:
Kundaliniyoga består av en serie fysiska övningar, ofta med flera olika andningstekniker, en stunds liggande avspänning, stretching efter vilan. Som avrundning efter den fysiska delen kommer en stunds meditation. Kundaliniyoga är enkel att börja med, tillgänglig för människor i olika åldrar och med olika fysiska besvär. Därefter kan man anpassa den efter egen fysisk nivå, och för att nå olika typer av nytta. Till exempel finns ”Yoga för hjärtat”, ”Yoga för bättre immunförsvar”, ”Yoga för hormonsystemet”, ”Yoga för att reducera stress” etc


Charlotte Åström

Yogahuset drivs av Charlotte Åström. Charlotte är kundaliniyogalärare, nivå 1 och 2 samt KRI teacher trainer. Hon började med yogan 1998 och har undervisat sedan 2002. Specialområden är yoga för kvinnor i alla åldrar, gravidyoga, senioryoga samt hälsomat.

Hon började med att vara civilingenjör och jobba med storskalig energiförsörjning samt trafikplanering.Mat och trädgård, att odla egna grönsaker, är fritidsintresse. Hon bor på landet, har make och två döttrar. Charlotte är en varm och engagerad lärare som gör det roligt att träna yoga.

Gravidyoga: utbildad i London ”Conscious Pregnancy”, samt för Gurujagat Kaur Frankrike ”Yoga Doula training”, hållit kurser sedan 2004 samt utbildningar för yogalärare.