Yogaretreat Årby slott, Uppsala 2023

Årby slott, Uppsala

Yogaretreat i vårens tid!
10-12 mars 2023

Vi samlas på 1600-talsslottet Årby utanför Uppsala.
Sköna vårdagar med Kundaliniyoga, meditationer inne vid brasan och utomhus, stillhet och avslappning på olika sätt. Vi laddar batterierna och skapar kreativ kraft med yogans hjälp. Förutom härlig yoga och meditation blir det breathwalk (andningspromenader) i den omgivande vackra naturen, eller tid för egna strövtåg.
Det blir spännande vegetarisk mat, vi har med egen kock och du får recept med hem. Årby slott är från 1653, vi får en rundtur och får höra den spännande historian. Vi yogar i riddarsalen och bor på slottet i tvåbäddsrum, några enkelrum eller i fyrbäddsrum. Delad dusch och toalett. Begränsat antal platser i respektive kategori.
Det går fint att komma dit utan bil – det finns buss nära, och vi hämtar där, eller så brukar vi hjälpa med samåkning när vi vet vem som kommer.

Mer om program, resetips etc kommer i januari.

Tid: Fredag 10 mars – Söndag 12 mars, 2023
Vi börjar kursen med middag kl 18 på fredagen, vi avslutar vid 15 på söndagen.
Om du vill – lägg till en bonusdag och kom redan på torsdagen!

Plats: Årby slott, Rasbokil cirka 2 mil nordost om Uppsala.
Early bird pris: före 1 febr i dubbelrum 4300 kr  (ord pris 4850)
plats i fyrbäddsrum (skön säng, står på golvet), 3800 kr
enkelrum, addera 500 kr. Delad dusch och toalett.
Bonusdag: kom redan på torsdagen, mat och extranatt kostar 400 kr.

Lärare: Charlotte Åström

Vi får även med en utmärkt massör, Solveig Karlsson, på denna retreat. Du kan boka olika massage behandlingar under dagarna (bokning på plats).

Solveig har arbetat med friskvård sedan 1997. Hon  blev diplomerad/ certifierad massage terapeut år 2000 inom Svensk klassisk massage som är djupgående och kan lösa spänningar. Den får också igång blodcirkulationen i hela kroppen vilket medför att slaggprodukter transporteras bort och ger bättre återhämtning. Dessutom frigörs ’må bra’ hormonet oxytocin som kan sänka stressen i kroppen. 
Solveig är även kundalini yogalärare, yinyoga lärare och lärare/terapeut inom Medi yoga. 
Solveig bor tillsammans med sin man Rolf på en liten gård utanför Östervåla. Där anordnas det yogaretreat, odlas grönsaker och renoveras ständigt. Det erbjuds även ställplats för husbilar. 

Utsikt från Årby slott

Utsikt från Årby slott

Riddarsalen, Årby slott

Riddarsalen, Årby slott

bild från slottets källare, Årby

Slottets källarvalv