Anti-stress dryck med banan

Cashewmjölk med choklad

Anti-stress dryck med banan och cashew

Anti-stress dryck med banan och cashew

En riktig antistress-dryck, bra för nervsystem, muskler och immunförsvar!
• 1 banan
• 1 tumstor bit ingefära
• kakao (raw eller vanlig)
• 3-4 msk cashewnötter (helst blötlagda)
• ca 2 dl vatten eller valfri mjölk
• extra kryddning? (mynta, kanel, vanilj)
• extra sötma? honung?

Lägg helst cashewnötterna i blöt över natten, de blir mjukare och börjar ”komma igång” igen efter sitt torkade, vilande läge. De värdefulla mineraler vi vill komma åt; järn, fosfor, magnesium, zink och fina E-vitaminer blir lättare för kroppen att ta upp. De innehåller även protein, bra i den vegetariska kosten.
Kör först nötterna ihop med litet vätska, så är det lättare med finfördelningen. Tillsätt därefter banan (med vita skrapet, se nedan), riven ingefära, kakao, eventuell kryddning och mer vätska (vatten, havremjölk, komjölk eller det du gillar). Söta med honung om du vill.

Banan. Billig, lättäten, bra näringsvärde, förpackad i glad, gul jacka! Bra med A-vitamin, flera B-komplex (tex B1 och B6). En banan innehåller 20% av C-vitaminbehovet/dag. Rena lagerlokalen för mineraler: järn, kalcium, kalium, koppar, magnesium. Lagom söt och det sockret gör gott i kroppen. För tarmarna, lättsmält och bra för slemhinnorna (när den är mogen).
En enda utmaning; bananen borde komma med instruktion. En bruksanvisning om hur man ska göra – idealt skrapa ur det vita inifrån skalet och ät det med. Om du mixar banan i en drink, skrapa ut skalet med en sked och tillsätt i drinken. Innehåller massor av de nämnda vitamin- och mineralerna.

Stress trycker ner reserverna i kroppen, så både banan och cashewnötter ger oss fina mineraler till nervsystemet, muskler och immunförsvar. Addera dessa till din vardag regelbundet. Sudda bort stressen!