Rostad pumpa och zuccini

Höstens vackra skörd!

Höstens vackra skörd!

Rostad pumpa och zuccini
2 rödlökar
1 kruka oregano
3 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1 zucchini
1 butternutpumpa
salt och peppar
1/2 dl pinjenötter/hasselnötter

Sätt ugnen på 225˚C.
Skala och löken i tjocka bitar och lägg den i en stor bunke.
Hacka oregano och strö det över löken. Pressa ner vitlöken och ringla över hälften av olivoljan.
Skär zucchinin i skivor.
Skala, dela och kärna ur pumpan. Skär den i mindre bitar.
Lägg zucchini, pumpa och lök på en plåt. Blanda det med resten av olivoljan. Rosta dem mjuka och gyllenbruna ca 10-15 minuter.
Smaksätt med salt och peppar.
Rosta nötterna i en torr och het panna.
Servera med nötter över, gärna med sallad till!

Top