Rosta din egen musli

Musli med pumpa, solros, kokos och gojibär!

Musli med pumpa, solros, kokos och gojibär!

Lyxig helgfrukost med egenrostad musli. Dessutom får man blanda i det man själv gillar!

5 dl rågflingor
5 dl havregryn
1 dl hela linfrön
1 dl solrosfrö
1 dl pumpakärnor
1 dl kokosflingor
2 dl äppelmust/juice
0.5 dl kokossocker (kan ta bort)
ev kryddor kanel/kardemumma
5 msk neutral olja (tex raps)
…..
efteråt tillsättes:
russin, gojibär, bitar av dadlar

Börja med ugnen på 150 grader. Blanda alla torrvaror i stor bunke. Blanda äppelmust, eventuellt socker, de kryddor som du gillar. Tillsätt olja och vispa samman allt. Stänk ner detta över torrvarorna och krama runt i bunken.
Lägg ett bakplåtspapper, häll upp i djupa plåten och sätt in i ugnen. Jag brukar sedan sätt en träslev i ugnsluckan så att den står på glänt en aning. Använd gärna timer så att du inte glömmer och bränner muslin. Ta ut och rör runt var tionde minut eftersom sidorna rostas snabbare. Hela processen tar ca 25-45 minuter beroende på värmen och ugnen.
Vakta noga så att muslin blir gyllene och god rostad smak kommer fram. Låt muslin svalna på plåten, därefter tillsätt torkad frukt.

Top