Sensommarmat!

Aubergine-Mozzarellagratäng

DSC_0736

2-3 aubergine
4-5 stora tomater
Hemlagad tomatsås eller färdig från affären
Riven parmesan eller peccorino-ost som kryddning
100-150 gr Mozzarellaost
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Skiva auberginen i ca 6-8 mm tjocka skivor. Salta skivorna på båda sidor och låt dem ligga 20-30 minuter. Torka sedan av vätskan med hushållspapper och lägg skivorna på bakplåtspapper, baka i ugn ca 8-10 minuter (man kan även steka skivorna i olja men de suger åt sig mycket olja!). Skiva tomaterna. Varva aubergine och tomater i en smord ugnsform. Strö riven parmesan eller peccorino-ost som kryddning. Toppa med tomatsås, hemkokt eller färdiglagad. Skiva mozzarella över. Gratinera i ugnen i 40-50 minuter, se när osten har fin färg.