Lärarutbildning Sverige/ Örebro

En KRI-certifierande Kundaliniyogalärarutbildning med Medicinsk yoga – allt i ett!

Kundalinioyoga enligt Yogi Bhajan 180 timmar samt Medicinsk yoga 20 timmar – Totalt 200 timmar lärarledd undervisning
Nästa kursstart i Örebro är augusti 2019, i Stockholm augusti 2019.

WHO visar på behov av att finna nya vägar för att stärka folkhälsan långsiktigt. Vår unika yogalärarutbildning bygger på att du först får en stabil och god grund som Kundaliniyogalärare där du sedan bygger på din kunskap med grunder i hur och vad du i din profession kan undervisa och lära ut till människor som lider av ohälsa av olika slag. Vårt lärarteam har 15-45 års erfarenhet av Kundaliniyoga och Medicinsk yoga. Vi har genom åren sett yogans positiva effekter på kropp och sinne och hur människor i olika åldrar har stärkt sin hälsa och funnit verktyg för ett hälsosammare liv. Detta vill vi att så många som möjligt får uppleva och stärkas av!

Innehåll:
* Yogisk Historik & Filosofi, Forskning på yoga

* Yogisk Fysiologi & Anatomi—Positioner & Kriyas, med asana, bandha och mudra. Yogans 10 kroppar, västerländsk fysiologi och anatomi, Kroppen som energivarelse med Chakras och Nadis.

* Pranayam (andningstekniker)

* Medicinsk yoga (denna del ger dig med Medicinsk baskompetens i botten möjlighet att lära ut även Medicinsk yoga).

* Yoga för hälsan med sunda yogiska matvanor, matens påverkan; Hur stärka kroppen; Yoga för olika åldrar; Humanologi: män och kvinnor.

* Meditation & sinnet

* Sadhana: den yogiska morgonrutinen & 40-dagars tekniken

* Mantra/Naad Yoga Den urgamla kunskapen om helande ljud

* Grundläggande gongtekniker

* Förberedelse för yogaklass, pedagogik, etisk kod, rollen som lärare, ansvar som lärare

* Vit tantra

Vem kan gå utbildningen?
Utbildningen är för alla. Du kan gå den oavsett om du vill bli professionell yogalärare eller om du vill gå för din personliga utvecklings skull. Utbildningen ger dig en gedigen bas för din yogaträning så att kundaliniyogan och den medicinska yogan blir ett verktyg och stöd till hälsa på livets varierade väg. Du behöver inte vara atletisk men du behöver ha ett genuint intresse för yoga och personlig utveckling.

Teori och praktiska metoder varvas och ger en förståelse för kundaliniyogans visdom och Medicinska yogans transformerande effekter fysiskt och psykiskt. Via din egen upplevelse får du insikter som utgör grunden till din kommande undervisning. Du får trygghet i att göra förändringar för egen del och att kunna hjälpa andra. Kursens upplägg medger att du studerar, tränar yoga och samtidigt kan fortsätta arbeta och hålla igång vardagens aktiviteter.

Utbildningen ger dig möjlighet att:
Skapa en gedigen och god egen yogaträning/disciplin
Att få verktyg för hälsa i vardagen samt en berikande personlig utveckling
Undervisa och hjälpa andra med ohälsoproblem eller sjukdomar

NYA DATUM FÖR START I AUGUSTI 2019

Höstterminen 2019

Tillfällena är i Örebro förutom vid retreat som är på Ängsbacka kursgård i Molkom och Järna yogadagar. Tiden är mellan kl 08.00 torsdag – 16.30 lördag:

22-23 augusti Uppstart i Järna för att sedan, om man önskar, delta i Järna yogadagar som är en yogafestival i 2 dagar 24-25 augusti

19-21 september

9-13 oktober Retreat på Ängsbacka Molkom

28-30 november

Vårterminen 2020

23-25 januari

18-22 mars Retreat på Ängsbacka i Molkom

23-25 april

28-30 maj

Tentatillfälle fredag 21 augusti.

Pris:
40 000 kr. (Early-bird-pris vid betalning av anmälningsavgiften på 4 000 kr före 15 maj. Efter detta datum är priset 43 000 kr) Delbetalning är möjlig.

I priset ingår:
– Kurslitteratur (huvudmanualen på engelska)

– 1 retreat med mat och boende

– Medlemskap i SKY (Sveriges Kundaliniyogalärares Riksförbund) under ett år

– Järna yogadagar (kostander för boende tillkommer)

Kostnader resor och Vit tantra (heldagsmeditation) ingår ej i kurspriset.

Vad är unikt med utbildningen i Örebro?
Vi integrerar den grundläggande internationella Kundaliniyogalärarutbildningen (180 timmar) med Medicinsk yoga (20 timmar) en mer anpassad variant av Kundaliniyogan för de som har besvär. Totalt 200 lärarledda timmar.
Fokus på hälsobefrämjande effekter av yogan.
Möjlighet att till två tredjedelar gå utbildningen dagtid under veckor. Övrig tid är förlagd till helger och ett retreat.
I totalpriset ingår en retreat på naturskön plats, inkl kost o logi.
Vi är ett team av lärare som driver utbildningen på 4 orter: Stockholm, Oslo, Örebro och Karlstad – Lätt att ta igen om du missar ett tillfälle (eftersom vi finns på fler orter)
Kombination av ”nära dig” och naturskön miljö i retreatform.
Du ingår i ett nätverk av andra yogalärare med möten i Järna årligen under Järna Yogadagar.

Certifiering:

När du genomfört hela utbildningen, och blivit godkänd får du certifiering av Kundalini Research Institute (KRI). Certifikatet är gångbart över hela världen och ger dig en kvalitetsstämpel som lärare.

Lokal: Nygatans Yoga, Nygatan 38 centralt i Örebro (om inget annat anges nedan).

 

Utöver lektionstid är det egen tid för teoretiska hemstudier, eget utövande av yoga samt att delta i 20 klasser som hålls av en certifierad lärare. Utbildningen bygger på att du som deltagare mellan träffarna tränar yoga själv.

Vi samarbetar även med utbildningen i Stockholm, Oslo och Karlstad. Klicka på respektive ort för mer info om dem. Om du missar ett tillfälle kan du ta igen missade tillfällen i dessa utbildningar.

Anmälan:
Anmälan ska innehålla namn, personnummer, adress, telefon, mobil, e-postadress, din yogiska erfarenhet inkl. vilken/vilka lärare du tränat med. Beskriv om du har några hälsoutmaningar. Berätta varför du söker till denna utbildning. Bifoga ett nytaget foto om vi inte tidigare har träffat dig. Skickas i ett separat mail om du har möjlighet.

Du bör ha deltagit i lärarledda kundaliniyogaklasser före utbildningen startar för att ha en grundförståelse av om det passar dig. Du bör också förstå både svenska och engelska eftersom utbildningen hålls på båda språk.

Tillräckligt antal deltagare erfordras för att starta utbildningen. Vi återbetalar hela kursavgiften om utbildningen av någon anledning inte blir av. Vi reserverar oss för eventuella oförutsedda förändringar när det gäller tider, lärare, kursavgifter mm.
Läs mer här: https://yogainstitutet.nu/schema-bokning/kundaliniyogalarar-utbildning-level-1-orebro-start-22-aug-2019/2019-08-22/

För mer info och frågor kontakta Birgitta Hedman eller Charlotte Åström

E-post: birgitta@yogainstitutet.nu,  info@yogahuset.se

Tel: Birgitta 054 – 44 44 316 eller 070 – 23 77 894,  Charlotte 070-402 66 02
Lärare är:

Dharma Singh

Dharma Singh, 54 years old, married , 5 children, KY teacher since 34 years. He is Leadtrainer level 1 and 2, and is also running a spiritual funeral home in his hometown Freiburg in south Germany.

Sada Sat Kaur

Huvudlärare är Sada Sat Kaur Lead Teacher från USA, Hon är en mycket ödmjuk, kunskapsrik och duktig yogi med 45 års erfarenhet av yoga och har studerat direkt hos Yogi Bhajan. Hon är musiker och mantrasångerska som har gett ut många CD-skivor. Hon är mycket kunnit inom naad (the yoga of Sound). Hon har lika mycket klarhet i sin undervisning som i sin klara stämma.

Sada Sat Singh var tidigare vår huvudlärare. Han gick bort i november 2017 efter en tids sjukdom. Hans fru Sada Sat Kaur fortsätter hans arbete. Dessutom har vi ett rikt nätverk av internationella yogalärare som bidrar under vår utbildning. Nu senast deltog Karta Purkh Singh från Hamburg. Han är specialist inom Pranyam och Postures/Asanas.

Drygt hälften av utbildningen hålls på svenska med svenska lärare: bl a Charlotte Åström från Yogahuset utanför Stockholm, Birgitta Hedman – Yogainstitutet i Karlstad.

Charlotte Åström, Birgitta Hedman

Charlotte Åström, från Järna, har praktiserat yoga sedan 1998. Hon började som civilingenjör och jobbade med trafikplanering, men trivs bättre med att arbeta med människor i utveckling. Hon är KRI certifierad lärare och Teacher trainer, har drivit Yogahuset i Stockholm sedan 2004. Jobbar med lärarutbildning i Stockholm, Oslo, Göteborg och Köpenhamn. Gillar att laga god och sund mat.

Birgitta Hedman från Karlstad, har arbetat med utbildning i ca 25 år inom folkhögskola och IT-branschen. 2002 sadlade hon om och började arbeta med yoga. Hon driver Yogainstitutet i Karlstad och är KRI Teacher Trainer, Mediyogaterapeut, Gravidyogalärare samt utbildar instruktörer i Gravidyoga, är Gongmästare enligt Don Conreaux och Taktilmassör. Hon har tidigare utbildat instruktörer inom Mediyogan. Hon tycker om att sjunga mantrasånger och att stödja kvinnor mitt i livet och har varit med som doula vid förlossningar.

Top