Lärarutbildning, Sverige/Stockholm

Om Kundaliniyoga
Yogautbildning med hälsoperspektiv

– kundaliniyoga enligt Yogi Bhajan

Stockholm kursstart sep 2017

Den 1-åriga ”Level 1 Teacher Training” ger dig en utbildning till KRI Certifierad Internationell yoga- och meditationslärare i Kundaliniyoga enligt Yogi Bhajan.
Utbildningen ges på fyra orter:

Oslo – start 2 mars 2018
Örebro – start 15 mars 2018
Stockholm – start 29 sep 2017
Karlstad – start  29 sep 2017
STOCKHOLM: Sada Sat Kaur är med gemensam retreat på Ängsbacka kursgård vilket också blir en chans till ”ashram-liv” med fördjupning när du kommer bort från din vardagsmiljö.

Ängsbacka kursgård med grönsakslandet i förgrunden

Retreaterna, 2 stycken,  inklusive mat och boende ingår i kurspriset. Övrig tid ges under helger i Stockholm.

Utbildning till yogalärare!

 • Fördjupa din egen yogaträning
 • Yogalärarutbildning ger dig ett verktyg för hälsa i vardagen samt en berikande personlig utveckling
 • Kundaliniyoga är modern träning baserad på uråldrig visdom;
  vi lär oss österländsk filosofi samt läkekonst i praktisk handling
 • Lär dig hantverket som lärare och du lär massor om dig själv,
  det finns stort behov av engagerade lärare
 • Kundaliniyoga är den största yogaformen i Sverige och växande!


Kursinnehåll

Utbildningen till kundaliniyogalärare följer KRI´s (Kundaliniyoga Research Institute) riktlinjer och leder till att du blir internationellt diplomerad kundaliniyoga- och meditationslärare.

Följande moment ingår i utbildningen:

 • Yogans historik och filosofi
 • Kriya (pass), Asana, Mudra, Bandha
 • Andningsövningar, tekniker, effekter, Pranayam
 • Meditation och medveten närvaro, mindfulness
 • Mantra och helande ljud
 • Yogisk anatomi, kroppen som energi, Chakrasystemet, de tio kropparna
 • Västerländsk anatomi och fysiologi
 • Yogisk mat; helande mat, örter, matens verkan
 • Sadhana, humanologi, yogisk livsstil
 • Yogan hälsobringande effekter
 • Aktuell forskning, internationell och svensk
 • Rollen som lärare

 

Här kan du se en flyer med sammanfattande information: Flyer_Kundaliniyogautb_2017

Här en PDF som du kan använda för ansökan till utbildningen:  Ansökan Kundalini TT 2017_STH_Oslo

Alternativt skriv ett mejl med svar på frågorna, se nere vid ansökan.

 ”If you have inspiration and commitment, if you are motivated to learn about yoga – don´t let fear and limitations stop you from growing to your full potential. Listen to your soul.”
– Sada Sat Singh 


Lärare

SSK yoga room_web

Sada Sat Kaur
Master Teacher, USA. Hon är en skicklig musiker/sångerska. Har studerat för Yogi Bhajan sedan 1972, förutom yoga och meditation, mycket om mantra och Naad (the Yoga of Sound). Hon är en ödmjuk, skicklig och omtyckt lärare med klarhet i sin undervisning.
Sada Sat Singh var tidigare vår huvudlärare. Han gick bort i november 2017 efter en tids sjukdom. Hans fru Sada Sat Kaur hans fru fortsätter hans arbete. Dessutom har vi ett rikt nätverk av internationella yogalärare som bidrar under vår utbildning. Nu senast deltog Karta Purkh Singh från Hamburg. Han är specialist inom Pranyam och Postures/Asanas.

Charlotte Åström
Charlotte är kundaliniyogalärare och KRI teacher trainer. Hon började med yogan 1998 och har undervisat sedan 2002. Hon började med att vara civilingenjör och jobbade med trafikplanering. Numera föredrar hon att arbeta med stöd till människors utveckling och tycker det är fantastiskt att se det växande som sker med yogan som hjälp. Trädgården, att odla egna grönsaker, är ett fritidsintresse. I trädgården bor också några bisamhällen, ett sätt att stödja naturen. Hon bor på landet, med make och deras två döttrar. Charlotte är en varm och engagerad lärare som gör det roligt att träna yoga.

Clara Nestor
Clara är utbildad kundaliniyoga och Meditationslärare sedan 1997. Numera också Teacher Trainer. Hon har en högskoleutbildning i Hälsopedagogik och arbetar med Yoga, Hälsa och Stresshantering i olika former på arbetsplatser och kvällskurser och i individuella sessioner. Medicinsk Yoga anpassad för olika typer av ohälsotillstånd ligger henne varmt om hjärtat. Hon har vidareutbildat sig inom KBT och Samtalsbehandling. Clara är rak, varm och opretentiös!

Birgitta Hedman
Birgitta Hedman från Karlstad, har arbetat med utbildning inom folkhögskola och IT-branschen. 2002 sadlade hon om och började arbeta med yoga. Hon driver Yogainstitutet i Karlstad och är KRIcertifierad lärare, Mediyogaterapeut, Gravidyogalärare, är Gongmästare enligt Don Conreaux och Taktilmassör. Hon har tidigare utbildat instruktörer inom Mediyogan.


Information

Vem kan delta i utbildningen?
Utbildningen är öppen för ALLA människor. Utbildningen kräver inte att du är atletisk, smidig eller jätteduktig på yoga. Du behöver ha ett genuint intresse för yoga och ha ett öppet sinne för personlig utveckling. Du är även välkommen om vill gå utbildningen för din egen utveckling och inte har någon ambition att undervisa.

För att kunna tillgodogöra dig utbildningen på ett optimalt bör följande beaktas:

 • Du bör ha deltagit i lärarledda kundaliniyogaklasser innan utbildningen startar för att få en uppfattning om vad kundaliniyoga är och om det passar dig.
 • Du bör förstå både svenska och engelska eftersom utbildningen kommer att hållas på båda dessa språk.

Språk
Svenska är huvudspråk men viss del av undervisningen är på engelska med våra Master Teachers Sada Sat Singh och Sada Sat Kaur. Du kan alltid fråga och prata på svenska, samt få sammanfattningar när vi har engelskspråkig lärare. Några av böckerna är på engelska.

Tid
Utbildningen sträcker sig över drygt ett år och omfattar 8-9 moduler på tre-fyra dagar (retreat à 5 dagar). Undervisningstiden är cirka 200 timmar och den totala utbildningstiden är ca 300 timmar (eget övande, hemarbete samt att delta i yogapass ingår). Upplägget gör det smidigt att passa in utbildningen med ett yrkesverksamt liv. Tid mellan modulerna för att smälta kunskaperna och att själv utöva yoga hemma och läsa den litteratur som specificerats. Den egna erfarenheten av yoga och meditation är ett viktigt moment av utbildningen och målsättningen är att du skall skapa en egen daglig yogadisciplin.

Yogahuset i Stockholm: se nedan, planerade datum
Helgtider Stockholm är från kl 17.00 på fredag till kl 17.00 på söndag. (med reservation för datumändringar). Vid två tillfällen börjar vi kl 10.00 på fredagen. Följande tillfällen är gemensamma i retreatform på Ängsbacka kursgård i Molkom, 3 mil utanför Karlstad:  15-19 nov 2017, 1-5 maj 2018 (5 heldagar per tillfälle).

Lokal
Vi håller till i Gustavsberg Centrum, Värmdö yogacenter. Det är ett vackert och funktionellt yogacenter, med bra matställen nära, även kök i lokalen. Det finns mycket goda bussförbindelser från Slussen, tar ca 20 min. Det brukar bli samåkning mellan deltagarna så snart vi träffats. Om du behöver boende för övernattning under helgen, finns ett trivsamt hotell nära (där vi har rabatt) eller chans till enkelt boende i yogalokalen.

Värmdö Yogacenter i Gustavsberg

Värmdö Yogacenter i Gustavsberg

Speciellt med Yogahusets utbildning är:

* mycket undervisning med våra internationella lärare
* (lärarna är alltid på plats, inga skype-föreläsningar!)
* hälsoperspektiv, föreläsningar med läkare
* två retreater (à fem dagar) ingår i priset
* stort nätverk i yogavärlden och inom vårdsektorn
* team av lärare med olika kompetens
* enkelt att ta igen om du missar någon modul

Ansökan

Ansökan till utbildningen skickas in via e-post till Charlotte Åström (se information under Kontakt). Här finns en blankett som du kan skriva på: Ansökan Kundalini TT 2017_STH_Oslo . I stället för blankett kan du sända en e-post med svar enligt detta. Ansökan skall innehålla namn, adress, telefon, ålder, nuvarande sysselsättning och tidigare erfarenhet av yoga eller annat som påverkat dig. Berätta varför Du är intresserad av yoga och varför Du vill gå utbildningen. Vi skickar ut en bekräftelse på att vi har fått Din ansökan via mejl och Du får besked om antagningen via mejl.
Senaste ansökningstid är 22 september 2017, men ansökningar behandlas i turordning när de kommer in.

Kurskostnad
Pris: 43 000 SEK, (anmälningsavgiften är 4 000 kr, delmängd av totalpriset.)  I priset ingår kurslitteratur (huvudmanualen), 2 retreater med mat och boende, kursavgift till Järna Yogadagar, medlemskap i SKY (Sveriges Kundaliniyogalärares Riksförbund) under ett år. Kostnader för resor samt Vit tantra- heldagsmeditation- ingår ej i kurspriset (ca 1500 kr).

Kurskostnaden inkluderar:
• all undervisning, 200 timmar.
• kostnader för obligatoriska böcker
• ett års medlemskap i den svenska lärarföreningen, SKY
Tillkommande kostnader är:
• ev deltagande i heldagsmeditation, ca 1500 kr.
ev resor till kurshelger

Anmälningsavgiften (en del av kursavgiften) betalas inom en vecka efter det att Du fått besked om antagning. Anmälningsavgiften återbetalas inte om Du hoppar av mindre än fyra veckor före kursstart, i annat fall minus 500 kr i administrationsavgift. För mer information om olika betalningsalternativ kontakta oss. Tillräckligt antal deltagare erfordras för att starta kursen. Om så skulle ske så återbetalas naturligtvis hela det inbetalda beloppet. Vi reserverar oss för eventuella oförutsedda förändringar när det gäller tider, lärare, kursavgifter mm.

Planerade datum 2017-8

Stockholm:
29 sep-1 okt (fre 17.00-sö 17.00)
13-15 okt (3 hela dagar, fre 10.00-sö 17.00)
15-19 nov (retreat Ängsbacka, ons 10.00-sö 16.00)
9 dec, 1 dag
2018: 19-21 jan (fre 17.00-sö 17.00)
LÖ 17 feb (heldagsmeditation)
16-18 mars (3 hela dagar, fre 10.00-sö 17.00)
1-5 maj (retreat Ängsbacka, tis 10.00-lö 16.00)
24-26 aug, (1 dag + Järna festival)
14-16 sep, (fre 17.00-sö 17.00)

Vi ger även en lärarutbildning Kundaliniyoga i Oslo http://yogahuset.se/lararutbildning-norge/
Vi ger även en lärarutbildning Kundaliniyoga i Örebro http://yogainstitutet.nu/index.php/utbildningar/kundaliniyogalaerar-utbildning-level-1-oerebro/cat.listevents/2017/06/27/-

Vi samarbetar även med Yogainstitutet i Karlstad: http://yogainstitutet.nu/index.php/utbildningar/kundaliniyogalararutbildning#level-1
o
ch Ängsbacka: http://www.angsbacka.se/event/kundaliniyoga-teacher-training/


Sagt om lärarutbildningen

”Kroppen blir lycklig av yogan!
Själsligt och mentalt klarar jag av livets påfrestningar bättre med yogan!”
(Eva S)

”Bra nivå på undervisningen. Trevlig och harmonisk miljö. Bra upplägg på kursen och jag är nöjd med att den är ettårig. Det går bra att kombinera vanligt jobb och kursen. Skönt att man kan ta studierna i sin egen takt.” (Sofia)

”En mycket bra utbildning. Det har fått mig att yoga (nästan) varje dag. Min ofta återkommande nackvärk, som jag haft i tolv år, är borta (bara det gör att kursen är värd varenda krona!). Ger mig idéer om hur jag genom yogan kan hjälpa människor med olika problem. Supertrevliga och duktiga lärare. Kurskompisar som gett mig nya vänner för livet. Tack! ”(Anna)

”Retreat som del av lärarutbildningen är en fantastiskt möjlighet och tillfälle att åka iväg flera dagar, att fördjupa sig i yogan. Det var bra att vi har hunnit lära känna varandra på de kurstillfällen som vi haft i Stockholm tidigare. Det ingav en känsla av lugn och trygghet, att vi är en grupp med gemenskap. Tiden på retreat ger oss möjlighet att koncentrerat fokusera på yogan och bygger gruppkänsla. Ger oss mycket tid att hänge sig åt det alla valt med hjärtat.” (Helene) 

”En oväntad resa med väldigt inspirerande lärare. Har absolut ökat mitt intresse för yoga.
Väldigt bra och inspirerande lärare. En mix av intressanta ämnen, intensiva helger som ger mycket. Gott om tid för reflektion och diskussion. Som deltagare får man ut mycket av kontakten med de andra i gruppen och att dela erfarenheter.” (Åsa)

”Sada Sat Singh och Sada Sat Kaur är fantastiskt trevliga och upplyftande lärare. De har en intressant historik i yogavärlden som de frikostigt delar med sig av. Man lär känna många fina och generösa människor. Utbildningen ger en bred bas i yogans värld.” (Christina)

”Jättebra. Trygga lärare med lång erfarenhet. Och Charlotte och Tom som fångar upp frågor och är underbara bollplank! Rekommenderas till alla oavsett om man vill jobba som lärare eller inte. Fantastiskt tillfälle att växa till hela sin mänskliga kapacitet. Livsförändrande. Avgörande för min fortsatta utveckling som person. Man får så mycket mer än det som står i kursplanen.” (Jenny)

Top